از اینجا عضو شوید
وارد شوید ثبت نام کنید

فرزاد الکترونیک فرزاد الکترونیک

ثبت نام

NTC 1K 1%

وضعیت موجود
قیمت اصلی 3900 تومان
قیمت 3000 تومان
رتبه ی این کالا: 0.0

مقاومت حرارتی (ان تی سی ) 1 کیلو اهم

تعداد
{{ quantity}}
اضافه کردن به سبد خرید ادامه خرید

درباره این کالا بیشتر بدانید

عنصر الکتریکی که جریان الکتریکی را از خود عبور نمی دهد، مقاومت نام دارد. مقاومت ها به دو دسته ثابت و متغیر تقسیم می شود. مقاومت های ثابت، مقاومت هایی هستند که مقدار آن ها همواره ثابت است و عوامل محیطی هیچ تاثیری بر مقدار آن ها ندارد. اما مقاومت های متغیر برعکس عمل می کنند و مقدار ثابتی ندارند و برای تنظیم مقدار مقاومت آن ها جهت کنترل ولتاژ یا جریان مدار کاربرد دارند. مقاومت های NTC از این دسته مقاومت ها هستند که مقدار آن ها به وسیله دما تغییر می کند و از نظر شکل ظاهری مشابه خازن عدسی می باشند. مقاومت NTC مخفف عبارت Negative Temperature Coefficient و به معنای مقاومت حرارتی با ضریب منفی می باشد، در این حالت با افزایش دما، مقاومت کاهش می یابد. تغییر مقاومت در اثر دما باعث تولید ترمیستور می شود که از آن به منظور تبدیل دما به انرژی الکتریکی در تجهیزات برق و الکترونیک استفاده می شود . مقاومت های NTC کاربردهای بسیاری در زمنیه الکترونیک دارند از جمله، آشکارسازی دمای ساده، ابزار های اندازه گیری، اعلام گزارش حرارتی باطری به گوشی. با نصب این مقاومت در گوشی امنیت گوشی و باطری فراهم شده و عملیات شارژ انجام می شود، زمانی که گوشی در حال شارژ شدن است اگر دمای باتری از حدمجاز بیشتر شود، مقدار NTC کاهش می یابد و بلافاصله فرمان توقف عملیات شارژ صادر می گردد. با از کار افتادن این بخش در گوشی با عدم شارژ مواجه می شویم که در گوشی های مختلف پیغام های متفاوتی از جمله Reconnect Charg، Not Charging،Charg Not support نمایش داده می شود. همچنین در برخی از گوشی ها با مشکلات دیگری روبه رو می شویم، زمانی که گوشی روشن است با وصل کردن شارژر عملیات شارژ انجام نمی شود و هنگامی که گوشی خاموش است با وصل کردن شارژر علامت ثابت باتری نمایان می شود. همچنین این مقاومت ها از جمله عناصر سنجش دما هستند که از عناصر نیمه هادی ساخته شده اند که به منظور نمایش تغییرات بزرگ در مقاومت متناسب با تغییرات کوچک دما به کار می روند. با استفاده از جریان مستقیم می توان مقاومت را از طریق سنسور های NTC عبور داد تا  مقدار افت ولتاژ حاصل شود.
مقاومت NTC دارای 2 پایه می باشد که یک پایه آن به سر منفی و پایه دیگر در گوشی های نوکیا به آی سی تغذیه یا CCONT، در گوشی های سری WD2 به آی سی UEM و در سری گوشی های BB5 به آی سی RETU و AVILMA متصل می شود. شکل ظاهری NTC تقریبا مشابه VDR است که این تشابه باعث می شود به اشتباه از روی برد کنده شود و مشکل عملیات شارژ به وجود  آید.
برای تست این مقاومت که نشان دهد که این سنسور سالم است باید آن را از روی برد جدا کرد و به وسیه اهم متر مقاومت آن را سنجید.  مقاومت NTC با مقدار مقاومت حرارتی 8 اهم و 20 میلی متر در بازار به فروش می رسد. مقدار اهم این مقاومت بر روی برد و در دمای عادی حدود 32 تا 38 کیلو هم است و در خارج از برد حدود 44 تا 47 کیلو اهم  می باشد. میزان ترانس یا به اصطلاح حداکثر خطای مجاز این مقاومت 1 درصد می باشد که به هنگام افزایش مقاومت  و کاهش دما و بالعکس به هنگام کاشه مقاومت و افزایش دما، این مقاومت به عنوان یک مقاومت وابسته به دما با ضریب منفی شناخته می شود. از این مقاومت ها به عنوان محافظت کننده مدارت و سنسورهای حرارتی استفاده می شود.